22 април, 2012

най-лесният начин

Твърде често най-лесният начин да се освободим от някой Минус е да го превърнем в Плюс. Понякога ще откриете, че някои черти, които упорито се стремите да премахнете, впоследствие се връщат по някакъв начин. Но ако вършите подходящи неща, те ще се върнат по подходящ начин. А понякога точно тези склонности, които ненавиждате най-много, могат да се проявят във вярна светлина и в подходящо време и да ви спасят някак си живота. Ако това ви се е случвало някога, ще помислите два пъти, преди да решите напълно да се Самоотблъснете. А какво разбираме под Самоотблъскване?
По подобен начин вместо да се борим, за да изличим това, което обикновено наричат отрицателни чувства, можем да се научим да ги използваме в положителна насока. Можем да опишем този принцип ето така: докато удрянето по клавишите на пианото може и да вдига шум, то премахването им не спомага особено за създава¬нето на музика. А принципите на Музиката и Живота според нас не са чак толкова различни. - Не си ли съгласен, Пух? - Съгласен с какво? - попита Пух, като отвори очи. - Музиката и Животът... - Едно и също... - Каза Пух. Така си и мислехме. Прочие, вместо да ритаме срещу себе си, в много случаи трябва само да насочим слабости¬те и неприятните си склонности в друга посока. ..... Родените в неделя са считани за щастливци, тъй като първоначално получават заряд от слънчевата светлина. Деца, появили се на света в деня на Слънцето, имат невидима помощ и закрила, особено по време на болест. Мъката им е краткотрайна, а радостта продължителна.... наистина сме щастливци с мнооооооооооооооооооооооого късмет
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!