ПРОЛЕТЕН ОРИЗ С ЧАЙ МАТЧА
Използва се дребен полиран ориз, който се изплаква и накисва във вода 30 мин.
1.5 чаена лъжичка морска сол
1.5ч.л. матча
8 средни аспержи, на които е обелена твърдата кора
Зехтин
Оризът се приготвя заедно със солта и чая в похлупена тенджера. Аспержите се нарязват на парченца около 0.5см и се бланшират в солена вода 0.5 – 1 мин., за да останат хрупкави. Водата се отстранява и аспержите се охлаждат бързо, като се прехвърлят в купа. Запържват се за кратко в малко зехтин и сол. Когато ориза е готов се добавят аспержите и всичко се покрива за 10мин., като с дъвени или пластмасови лъжици леко се разбърква. Сервира се докато ориза е топъл.

Няма коментари:
Публикуване на коментар