13 юли, 2009

7 : 10 000

С лявото, логическо мозъчно полукълбо ние можем да възприемем около 7 впечатления на секунда (светлини, звуци, миризми и т.н.) С дясното, творческо полукълбо възприемаме до 10 000 впечатления на секунда. След това съхраняваме повечето от тях в подсъзнанието си, т.е. казано с други думи: Съотношението между това, което съзнателно виждаме и разбираме, и това, което знае вътрешният ни глас или подсъзнанието, е около 7 : 10 000.
Така че ние знаем поне хиляда пъти повече от това, което знаем, че знаем

Как Ви се струва !?


Твоята най-важна повеля е: "Какво казва вътрешният ми глас? Наистина ли го искам? Това ли е истинският ми АЗ?
Дали не предпочитам да си лежа мързеливо на канапето, вместо да отида на невероятно важната вечер с тези хора? А ако все пак отида, ще имам ли ясното и радостно съзнание, че сам съм взел това решение и не съм длъжен да правя каквото и да било?"

Постави себе си на първо място
Искаш ли да се развиваш възможно най-бързо и ефективно, без терапии, семинари и сеанси? Да се освободиш от всички стари модели? Искаш ли да загърбиш старите навици и поведенчески автоматизми, които вече не са част от теб?
Повечето хора знаят доста причини за старите си модели, а и вече са се освободили от някои от тях. Възможно е обаче, в подсъзнанието все още да дремят някои навици, които ти пречат да бъдеш самия себе си.
Те все още ти въздействат, тъй като са навлезли в подсъзнанието, а ти, поради природата на подсъзнателното, не си ги осъзнал. Те обаче пречат на твоята самоизява и я спират, тъй като ти задават форми на мислене и модели на поведение, които не би желал, ако можеше, да ги осъзнаеш.
За някои от тях ти дори осъзнаваш, че предпочиташ да ги нямаш; въпреки това обаче някак ги запазваш, без сам да можеш да обясниш това. Време е да се отървеш от всички тези неща! Те ти пречат. Всичко, което е автоматично, представлява препятствие за теб. Животът трябва да се превърне в път на израстване на съзнанието. И затова ти предлагаме да започнеш да поемаш по-голям ангажимент към самия себе си. Много е просто.
Всичко, от което се нуждаеш, е ясното намерение да се освободиш. И с това си намерение помоли своето АЗ да поеме по-голям ангажимент към себе си.
Какво се има предвид с този по-голям ангажимент към себе си? Как може да ти повлияе това? За какво може да ти послужи?

Поемайки по-голям ангажимент към самия себе си, ти обявяваш намерението да живееш в своята истина. Обявяваш намерението си да претендираш за силата, необходима, за да живееш своята истина. Обявяваш, че искаш да живееш в хармония, в любов и в радостта, която напълно естествено следва всички тези неща. Всеки път, когато решаваш да поемеш по-голям ангажимент към самия себе си, тези неща автоматично се фокусират...
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!