17 юни, 2009

Детето Индиго

Името “индигово дете” идва от цвета на душата – индигов, който е белег за напреднала душа, която служи като учител или лечител. Всяко индигово дете ще поеме тази мисия, да учи или да лекува, по някакъв начин, често просто като бъде този, който е.



"Кристалните" деца започват да се раждат около 2000 година. Призванието им е да ускорят човешката еволюция, като разкрият на хората техните духовни сили и божествен произход, ръководени от "Закона на единството".

Изследователката Дорийн Вирту първа проучва същността на феномена и разкрива удивителните послания на индиговите и кристални деца. Названията им произтичат от цветовете на аурата и енергията, която излъчват. Аурата (астралното тяло) на индиговите деца е с мастиленосин (индигов) цвят.

Това е цветът на чакрата, която екстрасенсите наричат "трето око" и представлява енергиен център в средата на челото. Тази чакра регулира ясновидските дарби за проникване в незримото и контакти с форми на материя и енергия отвъд познатите ни измерения. Кристалните деца имат прекрасна многоцветна аура в пастелни тонове, напомняща на огрян от слънчевите лъчи кристал. И двете генерации се отличават с висока чувствителност и свръхестествени дарби.

Индиговите деца са по-стара генерация и сега се проявяват най-вече във възрастовия диапазон от 7 до 37 години. Със своя астрален "детектор на лъжата" те безпогрешно усещат лъжата, безчестието и авторитарността. Индиговите деца са неспособни да бъдат лицемерни или да симулират толерантност към злобата и нетърпимостта в средата, която ги заобикаля.

Тъй като тяхната колективна цел е да съборят стария световен ред, те са по-войнствени и енергични от по-късната генерация на кристалните деца. Те са тук, за да разрушат или реформират правителствените, образователни и законодателни системи, които възпрепятстват обединението на човечеството. За да осъществят своите намерения, те се нуждаят от изключителна непоколебимост и завладяваща решителност.


Черти на характера


1. Решителен и настойчив, когато има вътрешно усещане за това.

2. Роден след 1972 год. (именно през тази година са започнали да се раждат първите деца не със златиста, а със синьо-виолетова аура).

3. Проявява се като творческа натура, има склонност към музиката и поезията

4. Склонен е към вредни навици.

5. "Древна душа", чувства се така, като че ли не е на 13, а вече на 43.

6. Интуитивен, способен е да взема правилни решения като се основава изцяло на интуицията си.

7. Независим и горд, даже в унизителни ситуации.

8. В случай, че се натъкне на непреодолима стена от равнодушие и лъжи, е способен на ярост и жестокост.

9. Имат склонност към безсъние, неспокоен сън, нощни кошмари, често заспива трудно или се страхува да заспи.

10. Гори от желание да помогне на целия свят в някакво велико начинание.

11. Отличава се с висока самооценка.

12. В пубертета не са редки периодите на депресия, случвало се е да мисли за самоубийство.

13. Търси истинска, и искрена дружба, има остра нужда от безусловната любов на близките хора, изисква да му се обръща голямо внимание.

14. Често изпитва привързаност към растенията или животните. Някои Индиго дотолкова са влюбени в природата, че разбират езика на птиците и растенията, страдат и преживяват заедно с тях.

15. Детето категорично отказва да върши някои неща: например да стои на опашка. Всички Индиго въобще не могат да търпят да ги заставят да вършат нещо на принципа "аз така ти казвам" или "така трябва", или "всички така правят". !?

16. Въобще не му действат предишните приоми на възпитанието. Той изобщо не реагира на строгите "възпитателни мерки", например наказание, заплахи или унижение.

17. Детето прави впечатление на необщително, освен ако не се намира в компания на себеподобни.


Най-разпространените качества на децата Индиго:

1. Идват на този свят с усещането за своята царственост (а и често се държат по подобен начин).

2. Те чувстват, че "са заслужили да бъдат тук", и са доста удивени от факта, че другите не винаги споделят това мнение.

3. Те не се съмняват в своята значимост. Често съобщават на родителите си "кои са те".

4. При тях няма абсолютни авторитети, не считат за нужно да обясняват своите постъпки и признават свободата на избора.

5. Те се объркват когато се сблъскват с консервативни системи, където, вместо да се проявява творческата мисъл, строго се съблюдават традициите.

6. В училище или вкъщи, те често виждат по-рационален начин да направят нещо, обаче околните възприемат това като "нарушение на правилата" или за нежелание да се приспособят към съществуващата система.

7. Изглеждат некомуникативни, ако не са в компанията на себеподобни. Ако около тях няма никой с подобен манталитет, те се затварят в себе си и имат чувството, че на този свят никой не ги разбира.
....

От гледна точка на науката - децата Индиго не съществуват. Или по-точно, чертите, които ги отличават от останалите, в известна степен са присъщи (били присъщи) на всяка личност на определен етап от нейното развитие, но с изключение на едно - "цветът на аурата".
Само че, в нито една научна общност в света не е регистриран някакъв вид измервателно устройство, който да регистрира "дължината на вълните на аурата" на човека (макар и да има подобни експерименти – например Ефектът на Кирлиан).

В света има множество нелепи хипотези за удивителните вродени способности на подобни хора, както и за техният произход. В конкретния случай, съществува мнение, че това са деца, родени здрави, но от родители, болни от заразни смъртоносни болести като СПИН, хепатит С, или деца, които са се появили на белия свят в резултат на изкуствено оплождане. Някои псевдоучени сочат като признак (макар и не главен) едно от качествата на децата Индиго – ярко изразената кинестезия (усещанията за движение на частите на тялото едни спрямо други, които се получават чрез рецепторите разположени в ставните капсули, специфичната обратна връзка, която позволява да се регулират амплитудата и скоростта на движение на частите на тялото – б. пр. ) или кинестетична модулация.
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!