15 август, 2009

Активизиране висшия ум-- чрез творческата визуализация


Осезаем и реален е околният физически свят за нас, защото в течение на целия си живот ние развиваме своите чувства за да го усещаме такъв.


Представете си, какво щеше да бъде, ако през последните 20 или повече години а дори и през целия си живот вие ежедневно сте фиксирали чувствата си във „вътрешните сфери” на своето същество, както това правите по отношение на външния физически свят?

Доколко реален щеше да бъде тогава за вас вътрешния ви свят?


Тъй като има множество изследователи на външния свят, в настоящето има хора, които са започнали да изучават вътрешните сфери. Те са посветили себе си на търсенето на ключа към щастието, любовта и изобилието.

В миналото само малко са се ръководили от висши идеали, търсейки отговор на загадката за човешкото съществувание. Но сега значително повече хора сериозно се занимават с потапяне във вътрешно пътешествие, което по-рано се смяташе за привилегия на мистиците, мъдреците, аватарите и старите мистични школи.

От незапомнени времена човечеството е търсело мъдрост и знание. Проблемите, поразили съвременното общество, са пряк резултат както на недостатъците а висшата мъдрост, така и на откъсването от Творящата Сила. Когато започваме да преживяваме и разбираме висшето знание, да се обръщаме навътре в себе си да се потапяме в съзнанието си в енергията, която ни поддържа, недостатъчното разбиране на целта и безрадостността се заместват със самопознание и самореализация.

Прислушвайки се във вътрешния си глас, се оказваме на правилния път, на пътя на предназначението си. Нещастията, болестите и стреса са признак на това, че нещо в живота ни не е като трябва. Тези признаци не са случайни: е ни указват, че миналите ни действия и/или път не са верни, не ни подхождат и ни подстрекават да изменим жизнените си позиции и поведение.

Творческата визуализация позволява на човека да изследва вътрешния си свят, да активизира висшия ум и да работи с Божествения Разум, за да създаде реалност в друго измерение.

Ако правим това редовно, то тази „реалност” постепенно ще се просмучи в живота ни и ще промени всекидневието ни на физически план. В книгата си „Вие сте Богове” А. Скейрин пише: „Въображението е Божи дар.

Това е силата на ума да внедри посредством въображението в духовния свят семената на желанието” (с помощта на визуализацията). Цялата осезаема реалност около нас е сътворена от мисълта. Всичко, което съществува на физически план, е продукт на мисълта и волята на човека, а също и на мисълта и на волята на Творческата Сила.



Съвременните изследователи са доказали, че тялото не може да види разликата между резултата на силна визуализация у действително събитие, и се отнася и към двете преживявания като към реални. Тази идея разкрива целия свят, който преди не е бил изследван и ни позволява да разберем, че тялото действително се явява слуга на ума. Както физическото, така и емоционалното тяло служи на менталното тяло, което на свой ред използва духовното тяло като проводник на всички тела, за да установи контакт с висшия небесен свят. Висшият ум е нашето Висше Аз (душата) и ни съединява с Божествения Разум. Божественият Разум се проявява напълно в нашето АЗ СЪМ Присъствие.

Знанието за силата на творческата визуализация ни дава възможност да разберем как са били програмирани нашите недоимък и болести. Няма нищо, което да не можем да постигнем, правилно настройвайки своя ум, но в началото е необходимо да имаме ясно виждане за новата реалност, която създаваме. Видението идва чрез медитация, размишление и откриване в себе си на висшия ум с помощта на техниките на визуализация.
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!