30 август, 2009

Да плуваме в своя поток


Всеки човек има свой поток, своя вълна, свое индивидуално движение, свои скорости и свои спирки. При това, по закона за фракталните определения, отрязъците от пътя са подобни един на друг. Но това подобие не е статично, еднозначно, а динамично.

Съхранява се някаква инвариантност (неизменност, постоянност): определено количество пикове и спадове, връзки между тях. Ако вземем два отрязъка от пътя и ги погледнем, то явно подобие можем и да не забележим, но инвариантността се съхранява. И тази инвариантност (вътрешно подобие, фрактална еднаквост на отрязъците) започва да се наблюдава след дълги опити на наблюдение на своето движение. Ако човек постоянно наблюдава своя живот, отбелязва съществените и несъществените събития, то в края на краищата ще почувства своята инвариантност.

В него ще се изработи нюх за това и ще може предварително да предвиди хода на събитията, опирайки се на чувството за своята инвариантност. Търсенето на своята инвариантност е задължително. По-лесно е да се намери при спокойно движение.

В сложните периоди, когато ни се струва, че едно събитие връхлита върху друго и няма никаква връзка между тях, инвариантността въпреки всичко се съхранява, макар и външните изменения да са значителни. В такива периоди само знанието за своята инвариантност позволява да се изберат тези дела, тези „свои” събития, в които трябва да се участва, за да се остане в потока. Когато човек остава в своя поток, той може да предугажда предстоящите обрати и да се вписва в тях.

Ако човек не чувства или слабо чувства своята инвариантност, той през цялото време от множеството събития ще избира не тези, които се намират на неговата вълна, в неговия поток, а други и ще губи безполезно своята енергия и време. Когато това се случва, всичко върви наопаки: нещата не вървят, времето не стига, каквото е намислил не се осъществява, губи пари и т.н. Понякога такъв човек може да е в своя поток (случайно попаднал), а понякога може да върви срещу него и всичко да му е наопаки. Това става в случая, когато неговата инвариантност му е непозната.

Инвариантността трябва да се издирва в спокойните моменти от живота, а не в бурните. А 2012 година може да се окаже бурна и да се излети от своя поток, ще бъде много лесно. А това означава, че в нужното време няма да се окажеш на нужното място.

"Има още един момент, който трябва да отчетем. Това е наличието на Земята на античовеци, зли сили, които могат и създават условия, за да изхвърлят човека от неговата вълна, да го изхвърлят от неговия поток. Тук ще помогне само собствената инвариантност, по-точно ясното усещане и умното възстановяване на загубеното равновесие."


Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!