15 август, 2009

«Перлата в лотоса»

Грейс Кук в книгата «Перлата в лотоса» споменава, че истинският смисъл на духовното въображение се заключава в творческия процес на езика на висшия ум, който изразява чистата красота, благост и абсолютна любов.


Човек може да изрази съществуването на своята душа в отдалечените светове с помощта на въображението си и виденията си.

Тя казва, че страхът от неизвестното или страхът да не бъдем излъгани кара хората да създават бариери между себе си и реалния свят на Духа, а истинското въображение е врата в ефирния свят и висшите царства.

Езотеричните изследвания показват, че в 4/5 от главния мозък, който човек не се е научил да използва, е съсредоточен нашия висш ум и базата данни на висшето съзнание. Колкото повече настройваме и използваме висшия ум с помощта на такива методи като визуализация, толкова по лесно започваме да творим тази реалност, която искаме, и толкова по-лесно получаваме достъп до Божествения план.

Разликата между висшия и низшия ум е в това, че докато низшият ум е загрижен за ежедневните проблеми за оцеляването на физически план, то висшият ум ни подканва да се развиваме по-нататък и да задаваме въпроси: „Съществува ли висш смисъл на живота?”, „Има ли живот след смъртта?”, „Има ли висша сила и по-грандиозен план?” и т.н.
Джасмухин

Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!