15 август, 2009

Ден за Релакс

За да изпитате истинско освежаващо преживяване, понякога е необходимо просто да си "резервирате" един цял ден само и единствено за вас и да се събудите с мисълта, че заслужавате нещо специално. За да можете да се изправите пред утрешния ден спокойна и заредена с енергия трябва в днешния ден да се погрижите за себе си
SPA и Релакс, SPA преживяване у дома



Всеки се нуждае от почивка и възстановяване на силите, защото нагласата и настроението са определящ фактор за уменията ни за справяне с ежедневието. Вашите "зареждащи дни " са начин да се отпуснете и да презаредите силите си. Тези дни са специални, но не оставяйте нещата да се случват сами. Планирайте ги!

SPA и Релакс, SPA преживяване у дома


Има 4 основни правила на релакс- преживяването:
- релакс
- грижа за тялото
- фитнес / йога
- здравословно хранене

Неща, които ще ти трябват:
- маска за лице
- свещи
- сет за педикюр
- хубав филм
- книга
- лосион, скраб за тяло
- соли, пяна за вана
- нещо вкусно и здравословно за хапване





10 лесни стъпки за истинско отпускащо преживяване:

1. Изберете един ден, за да се наспите добре.

2. Направете си закуска. Изцедете свеж плодов сок, хапнете кисело мляко или любим плод. Мазната храна сутрин ще ви направи по-лениви и ще убие мотивацията ви за каквото и да било.

3. Започнете с грижа за лицето. Изберете подходяща маска, пуснете любимата си музика, нанесете маската, сложете резенчета свежа краставица върху клепачите и се отпуснете. Сега е моментът да кажете "сбогом" на подпухналите очи.

4.
Идва ред на отпускащата вана - използвайте соли за вана и пяна, за да увеличите удоволствието от преживяването. Подредете ароматни свещи в банята. Много подходящ е ароматът на лавандула – има релаксиращ ефект. За да усетите ефекта на релаксиращата вана – насладете и се най-много за 30 минути.
от "козметика - бг "



5. След ваната кожата е мека и лесно се почиства. Използвайте нежен ексфолиант, за да я освежите.

Намажете я с хидратиращ и подхранващ крем за тяло. Много подходящи са продуктите, в чийто състав присъстват лавандулата или бадемово масло.

6. Нищо по-хубаво от супа за обяд. Но при условие, че не сте почитател на супите – жалко, изберете сандвич с пълнозърнест хляб и нискомаслено сирене.

7. Разположете се удобно на канапето с любима книга. Това действа като пътуване в друга реалност и действително ще ви откъсне от ежедневните проблеми.

8. Обърнете специално внимание на крачетата си. Направете си вана за крака. Използвайте пемза, за да почистите кожата и да я направите по-свежа и гладка.Почистете кожичките от ноктите си, изберете красив лак за нокти. Дори да е през зимата и само вие да знаете за перфектния си маникюр, това е достатъчно да се чувствате по-добре.

SPA и Релакс, SPA преживяване у дома
9. Използвайте йога като средство за пречистване на душата и ума. Изберете няколко не много трудни упражнения или просто медитирайте в рамките на 15 минути до половин час.

10. Изберете си филм, който да ви зареди с допълнителни положителни емоции и който да ви кара да потанцувате.

11. Отидете на вечеря в любим ресторант с любимия човек.



важно :

- Времето за релакс е време за себе си, не бива да позволявате да ви обхваща чувство за вина.

- Това преживяване е хубаво да да бъде споделено. Най-подходящ съмишленик е ...
изборът е ваш

- Не мислете за проблемите си ... Откъснете се от ежедневието.






Можем да приключим този омаен ден край чудния огън...с любимия и да си пожелаем нещата да се повторят ...

Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!