15 април, 2009

Чувството да си пълноценен

За да се почувстваме пълноценни, трябва да развием трите черти, от които е съставена личността
Много успели хора, които сякаш са постигнали всичко, но въпреки това страдат от непрестанно неудовлетворение, са развили една от тези страни на своя характер, но са пропуснали да развият и са забравили за другите две страни.
Повечето мъже прилагат дисциплината и се обвързват с една работа за цяло живот или продължават да подобряват финансовото си състояние или власт, като жертват радостта от съпричастието и взаимността в брака, както и чувството на личното себеизразяване. Повечето жени са се дисциплинирали и съсредоточили в отдаването на постоянна обич и чувства на цялото семейство, а когато техните деца пораснат и напуснат дома, те страдат от тотална загуба на смисъл на живота си и липса на способност да изразяват собствената си личност. Изключително важно е да проявяваме дисциплина и съчувствие .
Вярвам, че само, когато се научим как най – добре да проявяваме тези три страни на характера, съзнанието ни ще бъде способно да изпита пълноценност и удовлетворение.
За да разберете какво искаме, трябва да развиете и трите черти на характера, които ви да дават всички три възможности за личностно развитие
Хората, които обикновено казват: “Аз вече не знам какво искам”, са хора, които отделят цялото си време в проявяването само на една от тези страни на характера. Поради това те не проявяват другите две от тях, което им пречи да развият възможностите на своите способности, които дават тези други две черти на характера. Непълнотата създава несигурност и объркване и ограничава способностите.


Трите правила на емоционалната хармония
Правило 1
Винаги поддържайте добър баланс между дисциплина и любов, защото едната е безпомощна без другата.
Правило 2
Винаги поддържайте верния баланс между работа и разтоварване, тъй като едното е безсилно без другото.
Правило 3
Винаги намирайте равновесието между съчувствието и верния съвет, защото без едното другото няма да постигне нищо.
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!