15 април, 2009

Възможно ли е истинското вътрешно удовлетворение, които всички ние търсим, също да идва от душата ни?
Ако е вярна строфата от Йов 10:1, която казва, че нашата душа може да изпитва чувство на отвращение от собствения ни живот, то това би означавало, че водим живот, с който нашата душа не е съгласна. Това може да обясни причината да изпитваме потиснатост без да може да намерим някаква видима причина, докато не осъзнаем, че може би това е в забравата и откъсването от божиите идеали, като благодарност, опрощение, истина, търпение, вяра и т.н.


...Детекторът на лъжата улавя чувството на вина, което идва от нашата душа.
Въздействието на душата върху нервната ни система се доказва нагледно при теста с детектора на лъжата.
Нашата душа е създадена да разпознава кое е добро и кое е зло. Ето защо чувството ни за вина може да въздейства толкова силно и безпокои физическата ни нервна система и това въздействие може да бъде установено чрез електрически изследвания.
Ако продължително време вършим неща, които са против душата ни, най – накрая ще се откажем от самите нас вътрешно в себе си и така ще породим собствената си депресия и болест.
Нашите съкровени душевни чувства са причината, поради която изпитваме липса на гордост, когато се погледнем в огледалото, ако вървим по погрешен път против божиите правила.


Това е и причината хората, които таят дълбока несъзнателна мъка, вина или гняв, най – често избягват да погледнат очите си в огледалото.
Очите са прозорците на нашата душа, божието същество вътре в нас.

Хората, които не отстояват и не следват истината и правдата, се откъсват от собствената си интуиция, и по този начин загубват усещането си за истината и доброто.
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!