17 декември, 2009

Интонация.




Гледайте театрално постановки – но само не от средно ниво – не ви разрушават. Гледайте актьори от висше ниво. И ходете не на кино, а на театър – там ще разберете, какво е това висш клас на будхиален план. Будхиалната интонация е интимна, дълбока, проникновена, доверителна, предразполагаща към това, да се открием, да поговорим действително, както се казва, полагайки ръка на сърцето, за това, което лежи на сърцето, под сърцето.
Физически жестове. Разстоянието до партньора тук е малко, за разлика от максималното отдалечаване в случая на атманическа модалност.

При това разстоянието се намалява според това, как събирателната точка се вкоренява на будхиален план.

Но физическите контакти тук са много ограничени и повърхностни. Може да се сложи ръка на рамото или на коляното на партньора, но позата е достатъчно статична – или много, много бавно, почти незабележимо движение. Ръка към сърцето, очи нагоре, жестовете са плавни, бавни, често закръглени. Никаква рязка жестикулация.
Временна пауза в случая на използване на будхиална модалност е необходима, тук трябва да има отлагане, възможно, нееднократно.

“Не сега, за това ще поговорим по-късно”. Наистина, има особена твърда интонация, когато вие дадете на човека отчетлив каузален отказ на тази фраза. Но интонацията на будхиалното отлагане е съвсем различна, много мека и спокойна: “Хайде да не говорим за това сега!” – това означава, че на вас ви е нужен определен потенциал, някакво време за това, да се подготвите ...
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!