18 ноември, 2009

модалности

В етапа на предличност човекът никак не осъзнава, че съществува разлика в модалностите, например, будхиална (ценностна), каузална (на непосредственото действие), ментална (на смисъла), астрална (емоции), физическа (на движението) – при него всичко това някак се слива заедно, той не осъзнава, че при него върви възприемане на един от тези планове и че външния свят, от който той възприема информацията и енергията, също е предявен за него на един от тези планове.


Енергията, която излиза от този човек е хаотична. Той случайно твори различни форми и също така случайно ги разрушава.

Тук няма никаква, поне малка определена продължителност на въздействието, никакъв конкретен план. Осмисленият човек от наша гледна точка, това е човек, който може в течение на някакъв период от време последователно да провежда някакъв план, а за това е необходимо да умее някакво време, понякога продължително, да задържа събирателната точка във фиксирано състояние.
Ако човекът не може да прави това, то въобще да се говори, че има някакви личност, е достатъчно трудно. Външно възниква впечатление, че той живее под някакво чудо. Той с някакво чудо създава дадената ситуация, създава свой образ в нея, веднага го разрушава и върви нататък...


...

Ако говорим за - Социално тяло и неговите канали. Ние можем да групираме седемте фини тела в две групи:

По-висше тяло (или душата в нейното обичайно разбиране) това е съвкупността от будхиалното и атманическото тела;

Социално тяло това е съвкупността от трите тела: каузално, ментално и астрално;

Плътно тяло, състоящо се от етерно и физическо. В социалните взаимодействия ние се намираме, като правило, в рамките на трите тела: каузално, ментално и астрално, тоест в границите на Социалното тяло...
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!