30 ноември, 2009

Естествения афродизиак

1.Serenoa repens помага за поддържането на простатната жлеза и стимулира производството на тестостерона. В добавка към това тя помага и да се забави характерното мъжко оплешивяване.

Приемайте по 160 мг два пъти дневно, като се уверите, че продуктът съдържа поне 85% мастни киселини.

Внимание: Serenoa repens може да предизвика лош дъх, безсъние, диария или запек (при по-чувствителните хора). Може да повиши и кръвния поток, което да създаде проблеми при едновременен прием с антикоагуланти.

Serenoa repens се използва широко във фармацията. Попитайте своя лекар или фармацевт дали е безопасно да я приемате.

2. Т.нар. Hot Plants

Тази билкова комбинация съдържа вещества, за които е клинично доказано, че помагат за повишаването на сексуалното удоволствие, като разпалва сексуалното желание и повишава удоволствието от секса. Обичайно се предлага в два варианта – за мъже и за жени.

Съставките включват , Tongkat ali, женшен, родиола и корен от мака (перуанско дърво). Нужни са около седмица или две, докато се прояви ефекта, който включва и подобряване функцията на надбъбречната жлеза, простатата и кръвоносната система.

Внимание: Съставките на Hot Plants може да взаимодействат с някои лекарства, които приемате. Затова предварително се консултирайте със своя лекар.

3. Аргинин

Той е особено подходящ за мъже с високо кръвно налягане (или коронарни артериални заболявания) и еректилна дисфункция.

Тази естествена аминокиселина като механизъм на действие напомня доста Виагра, защото спомага да се разширят кръвоносните съдове (особено тези, които водят до пениса и сърцето) и подобрява кръвния поток.

Може да приемате аргинин орално заедно с ежедневните си витамини или да намазвате с крем пениса (за моментално действие). Аргининът действа...

4.Канела

Тази подправка доказано повишава сексуалния нагон, намалява риска и въздейства добре при инфекции. Ползите произлизат от способността на канелата да понижава кръвната захар.

Канелата не е афродизиак с незабавно действие, но може само да спечелите като добавяте чаена лъжичка канела в кафето си сутрин (или пък в кекса).

Внимание: Не надхвърляйте дозата от една чаена лъжичка. Прекомерното количество е опасно, особено ако се вдиша или приема чисто. Голямото количество води и до повръщане.
Канелата доказано повишава либидото, а действа добре и при други инфекции.



Внимание: Ако имате херпес (в следствие на треска ), аргининът може да повиши риска от активизирането му. Добавките, съдържащи аргинин, може да съдържат и билки и съставки, които взаимодействат с някои медикаменти. Посъветвайте се с лекаря си дали приемът ще е безопасен за вас.

5. Гинко Билоба

Тази толкова популярна и във фармацията билка доказано подобрява кръвотока към мозъка, сърцето и половите органи, като помага за получаването и поддържането на ерекцията. Много изследователи я считат за антидот за отрицателните ефекти в сексуално отношение на антидепресантите.

Взимайте по 40-80 мг два пъти дневно, като се уверите, че продуктът съдържа 24% гинко хетероциди - силни антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали. Безопасен е за използване и от жени.

Внимание: Гинко билоба е антикоагулант и може да взаимодейства с други такива. Попитайте лекаря или фармацевта си дали е добре да го приемате.

6. Тиквено семе

Семената на тиквата са с високо съдържание на цинк, който има отношение към повишаване на фертилитета и сексуалния нагон. Стридите са също много богати на този минерал, но не са толкова подходящи за всекидневна употреба.

Тиквените семена са богати и на омега-3 мастни киселини, които измежду всичките си функции, действат и като “почистват” артериите и капилярите от натрупани холестеролни плаки.

Можете да ядете семките направо от пакетчето, да поръсите с тях салатата или ги смелите и смесите с брашно (например за панировка). Действат еднакво добре и при двата пола.

Внимание: Някои продавани марки тиквено семе съдържат изкуствени оцветители, химикали или твърде много сол. Проверявайте етикета за точното съдържание!

Целината е естествен афродизиак № 7.

Съдържащите се в нея етерични масла (0, 1% в корена и 2-3% в плодовете) разширяват кръвоносните съдове и усилват половото влечение.

Целината запазва стройната фигура. Използва се в различни диети, тъй като е нискокалорична, богата на витамин С, с много ниско съдържание на натрий. Основното действие на целината е диуретично, извежда от организма излишните соли и предпазва от напълняване.

Най-добрата листна целина е средна на дължина и не много твърда. Проверете: нейните дръжки трябва да са чупливи и меки. Когато избирате растения със силно развити корени, търсете твърд кореноплод. Натиснете леко върха на корена, за да видите дали не е нагнил.

Правилата са прости, а ефектът - поразителен; затова не се колебайте, а изберете храната на боговете.
"Здраве Бг "
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!