09 март, 2009

Символично за Луната 2

Луната в звездната карта е онази област от вашия живот, в която израствате от дете до възрастен. Тя символизира всичко, което ви успокоява. Тя ви дава усещания, които са толкова стари, колкото сте и вие, от дните, когато са ви носили и люлели като бебе — или пък не са го правили. Луната е онази част от вас, която е свързана с всичко, предизвикващо усещане за комфорт: за удобство и сигурност, като че ли сте си у дома.
Луната в нас е като коленния рефлекс, тя отчита най-съкровените ни потребности, особено важни за усещането за сигурност. Когато се събудите от лош сън или след тежка, неспокойна нощ и тръгнете към хладилника за освежаваща чаша мляко, това е вашата Луна. Вие не си мислите: "Чаша мляко ме кара да се чувствувам удобно, уютно и обичана." Не. Вие просто го правите. Автоматично.
Дори вече възрастни, всички ние се нуждаем от грижи, от обич, от близост и покровителство. За жалост някои от нас не получават тези грижи, когато са им необходими. По-късно това води до проблеми, защото незадоволените потребности в детството се притаяват, но остават и се проявяват след години. Така че, ако сте човек, който е имал детство, изпълнено с лишения, с недостиг на храна и обич, вие ще се опитвате да ги получите през целия си живот от контактите с други хора. Често този дълбок извор на незадоволени потребности може да се окаже непосилен товар за една връзка — вашият партньор не може да ви бъде мама или татко.
Изборът на партньор е в дълбока психологическа връзка с детството ни и макар да си мислим, че сме пораснали — щом имаме полов живот, живеем заедно и се женим — истината е, че ние непрестанно и интуитивно се стремим да удовлетворим потребностите на своята Луна, независимо дали го осъзнаваме или не. Луната ни диктува онова, което извън властта на времето остава важно за нас — да бъдем в хармония едновременно със себе си и с човека, с когото живеем.
По наше мнение Луната има най-голямо значение за съвместимостта или несъвместимостта между хората.
Тя показва как реагираме, когато сме разстроени, как се успокояваме, кое за нас е най-важно и често кое е най- неосъзнатото у нас, а понякога то е съвсем неуправляемо, както се случва с яденето и пиенето по време на гуляй.

Всичко може да доведе до какви ли не неприятности във взаимоотношенията: негодувание (често неосъзнато); гняв (водещ до чувство за вина); разстройване (силна неудовлетвореност) и т.н.
Ако потребностите на Луната не са задоволени, вие усещате нещастието най-дълбоко в себе си, както, когато сте били в люлката и оцеляването ви е зависело от другите: от храната, топлината и чистотата, от чувството за сигурност и благополучие и най-важното — от любовта и привързаността.
Луната показва как се грижим за себе си и за другите и как бихме искали да ни оказват внимание.
Следователно Луната в звездните карти на двама души е белег за начина, по който ще се грижат един за друг — съществен фактор в укрепването на всяка връзка.
Несъвместимостта на Луната може да предизвика големи неприятности в дълбините на човешката душа, където са останали стари травми от детството.
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!