13 март, 2009

Няма две еднакви снежинки, дървета или животни.
Нито пък двама души могат да бъдат еднакви. Всичко си има своята собствена Вътрешна Природа. За разлива от други форми на живот обаче хората лесно биват отклонявани от това, което е добро за тях, защото притежават Разум, а Разумът може да бъде заблуждаван.
Когато разчитаме на Вътрешната Природа, тя не може да бъде излъгана. Много хора обаче нито се вглеждат, нито се вслушват в нея и следователно не разбират и себе си особено добре. А щом не се разбират достатъчно, те не уважават и себе си достатъчно, поради което се влияят лесно от други.
Но вместо да бъдем подведени от обстоятелствата и манипулирани от тези, които могат да видят слабостите в поведението ни, които ние самите не виждаме, можем да действаме съобразно със собствените си характерни особености и сами да управляваме живота си.
Пътят на Самоупованието започва с приемане на това, което сме, това, с което разполагаме, и това, което е най-добро за нас.

А ти как би го обяснил, Пух?
- С песен - каза той. - Нещо малко, което току-що измислих.
- Почвай!
- Разбира се... (Кашляне).
Как би стигнал много далеч,
ако не знаеш Кой Си?
Как би правил, каквото трябва,
ако не знаеш с какво Разполагаш?
И ако не знаеш кое да Извършиш
от всичко, що е пред теб.
Щом свършиш, пред тебе ще има
просто неразбория - и то без следа
от всичко чудесно, що би било -
стига да знаеш Кой, Кое и Какво.
- Това е то! - Каза той, облегна се назад и затвори очи.
- Шедьовър!
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!