05 март, 2009

"Любовта въпреки всичко съществува винаги."

Милтън Ериксон е автор на нов психологически тренинг, който завладял хиляди практикуващи в САЩ. Когато бил на 12 години той се разболял от полиомиелит. След 10 месеца той чул че лекарят казва на родителите му: "Вашият син няма да преживее тази нощ".
Ериксон чул плача на майка си. "Кой знае, може би, ако аз оживея тази нощ, тя няма да страда толкова" - помислил си той. И решил да не спи, докато не започне следващият ден. Когато слънцето започнало да се издига, той завикал майка си: "Ей, аз все още съм жив!"
Радостта в къщата била толкова голяма, че той решил, че винаги ще се опитва да не спи през нощта, за да отсрочи семейната мъка. Той умрял на 75 години през 1990 година, оставяйки множество важни книги за огромните възможности на човека при преодоляване на собствените ограничения.


Има моменти, когато ние много искаме да помогнем някому, но нищо не можем да направим. Или обстоятелствата не ни позволяват да се притечем на помощ, или този човек не е възприемчив към каквито и да било прояви на грижа и подкрепа.
"Любовта въпреки всичко съществува винаги."
"Дори тогава, когато ние остро чувстваме своята безполезност, ние все още можем да обикнем - без да чакаме награда, промяна или благодарност.
Ако обикнем, и даваме Любов - енергията на любовта започва да променя Вселената около нас. Когато се появи тази енергия , тя винаги върши своето дело".

Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!