22 март, 2009

Фина настройка в дома

Понякога да избереш подходящата форма на изкуство – картина, статуя или пластика, съвсем не е лесно.
Ключът към правилния подход е да си отговорите на въпросите – какво харесваме самите Ние, как Нашия избор ще се впише в интериора и какви са по-дългосрочните Ни планове



Как да подберем подходящо изкуство според стаята?
Цвят и размер – това са двата най-важни критерия. Когато предметът на изкуството е твърде обемен и голям, той ще “натежи” в пространството и обратно, когато е твърде малък просто ще се “изгуби”. Помнете, че колкото по-подчертано е излъчването на картината например, толкова интериорът трябва да е по-семпъл.

Като правило е наложено картините да бъдат поставени така, че центърът им да бъде на нивото на очите. Важно е също така някои от основните цветове от интериора да се повтарят в цветовата схема на картината.
Скулптурата например може да поставите на пода, върху масичка или подходяща основа – изборът зависи от това дали е модерна пластика или класическо изпълнение.













При избора на изкуство от значение е стилът на обзавеждане, който преобладава в дома ни.
Ако той е пълен с антики, то това звучене трябва да се повтаря и при избора на предмети на изкуството, докато при съвременния стил на мебелиране са подходящи по-дръзки цветови решения и размери.

Ако желаем да направим по-фина настройка на енергиите в дома трябва да проверим своите най-добри посоки свързани с подобряване на благосъстоянието, здравето, успешните взаимоотношения и повишаване на късмета.

Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!