09 март, 2009

индивидуалния хороскоп

При интерпретацията на индивидуалния хороскоп, Слънцето е съществен елемент, защото представя същината на личността. Като генератор на живота, то показва как човек изразява основната си жизнена сила, потенциално заложена при раждането. Това е силата на мотивацията, предопределяща действията, собственото Аз. Това е съзидателната сила за израстване и развитие на индивида.
Тя носи информация за пътя, по който ще достигнете до житейските истини , знакът според Луната е по-ясен в детските години, когато постепенно израствате под влиянието на вашето Слънце, докато напълно съзреете.
Една от причините да изучите - вашето Слънце е да откриете как действуват собствените ви сили. Това е първото условие в себепознаването, основата за изграждането на добри отношения. Луната, Венера, Марс и асцендентът също така играят голяма роля.
Според езотеричната теория, чиито последователи са повечето астролози, Слънцето показва степента на развитие, представена от настоящото въплъщение на личността, показва и уроците, които трябва да се овладеят. Слънцето в звездната ви карта представя или символизира вашата осъзната цел в живота — това, за което чувствувате, че сте дошли на земята, което сте предопределен да постигнете.
Тъй като вашето Слънце - е израз на това как виждате живота от гледна точка на "собственото си съзнание", то символизира отношението, което имате към света.
Естествено това може да влияе върху взаимоотношенията ви с всички хора.
Несъвместимите знаци по Слънце имат много различни представи за живота — затова може да се каже, че различните им сили се вливат в морето на житейските сблъсъци.
Един пример: Г-н и г-жа Хикс получават съвсем неочаквано известие за голямо парично наследство. Той е Стрелец, а тя — Овен .
В началото, развълнувани и щастливи от това, което изглежда като дар от боговете, те го отпразнуват с бутилка шампанско и хубава вечеря в скъп, избран от нея ресторант. Уикенда прекарват в известен курорт — негова идея. Няколко дни двамата се носят на крилете на взаимното щастие, но върнали се към всекидневието, те започват сериозен спор за това как да използуват парите. Седят в уютната гостна, обзаведена със солидни мебели " последен писък", (избрани от нея) и украсена (от него) с рекламни плакати за пътувания в екзотични страни, които някой ден трябва да посетят. Тя току-що е поднесла кана горещо какао и домашни сладки и двамата пристъпват към вземането на важни решения. Какво ще кажеш за околосветското пътешествие, което винаги съм искал да направим? — казва възбудено той, вече полетял към далечни страни. Погледът му е мечтателен, сякаш вижда вълнуващите гледки.
Ок — казва тя — нека го осъществиме.
Мила, това е нашият шанс в живота! Нека да не чакаме, за да видим как изглеждат всички тези прекрасни места — — Мачу Пикчу и Хавайските острови, Египет, Мароко.
Зная, скъпи — казва тя, потупва ръката му и долива чашата му с какао, — имаме достатъчно пари за подобно пътешествие
Предполагам, че мислиш за някакъв вид капиталовложение,-казва той — нали я познава добре -и за момент се примирява с идеята за дълга и тягостна дискусия, непоносима за него.
Правилно! — отвръща ентусиазирано тя. Мисля, че трябва да купим някакъв имот —къща или дори сграда, която ще ни носи приходи. Та това е нашият шанс да попътуваме, да видим света, да разширим кръгозора си, да научим нови неща.
И да изпуснем единствената си възможност за сигурно бъдеще!
Защо никога не искаш да опиташ нещо наистина ново?
Както виждате, недоразумението връхлита върху иначе щастливия им дом и случаят създава сериозна пукнатина в семейството. Неочакваното наследство им е дало възможност да поразбудят разбиранията си за живота — но становищата им са драматично различни!

В своите разбирания за света тя дава най-голямо предимство на спокойствието и стабилността; смисълът на нейния живот е да запази това, което цени.
Той отдава най-голямо значение на приключенията и познанието; целта на живота му е да пътува, да открива други култури.

Е, това зависи от други фактори в звездните им карти, зависи дали техните Луни, Венери, Марсове и асценденти подсилват основните им различия, или ги облекчават. говори за всичко споменато дотук — посочва се как тези разнообразни фактори могат да влияят персонално на основния знак по Слънце и как последователно въздействуват на взаимоотношенията.
По-долу са изброени някои ключови думи за дванадесетте зодиакални знака. Чрез тях Слънцето изразява вътрешното многообразие на личността:

СЛЪНЦЕ в ОВЕН изразява личността чрез ДЕЙСТВИЕ
СЛЪНЦЕ в ТЕЛЕЦ изразява личността чрез ПОСТОЯНСТВО
СЛЪНЦЕ в БЛИЗНАЦИ изразява личността чрез РАЗУМ
СЛЪНЦЕ в РАК изразява личността чрез ЧУВСТВА
СЛЪНЦЕ в ЛЪВ изразява личността чрез ТВОРЧЕСТВО
СЛЪНЦЕ в ДЕВА изразява личността чрез ПРАКТИЧНОСТ
СЛЪНЦЕ във ВЕЗНИ изразява личността чрез ОБЕДИНЯВАНЕ
СЛЪНЦЕ в СКОРПИОН изразява личността чрез ЖЕЛАНИЯ
СЛЪНЦЕ в СТРЕЛЕЦ изразява личността чрез ПОЗНАНИЯ
СЛЪНЦЕ в КОЗИРОГ изразява личността чрез ПОЛЕЗНОСТ
СЛЪНЦЕ във ВОДОЛЕЙ изразява личността чрез ЧОВЕЧНОСТ
СЛЪНЦЕ в РИБИ изразява личността чрез ВЪОБРАЖЕНИЕ
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!