27 март, 2009

Собствената си програма

“Не е достатъчно да имаме добро желание, за да излезем от съдбата си, трябва да имаме истинска воля за това.”
Живеем в епоха пълна с контрасти, където виждаме хора, които имат огромни трудности в живота си, а почти наред с тях и други, които постигат блестящи успехи за изумително кратко време.
Разликата между тези две положения се състои главно в избора, който правят индивидите в един определен миг от живота си: да работят в една или друга област. Ако са сбъркали посоката, завършват с провал; ако са избрали добрата ниша, имат забележителен успех.
От съществено значение е да извършим равносметка за всичко, което сме предприели вече, и да не се поколебаем да направим завой, ако се окаже изведнъж, че сме тръгнали по задънена улица.
В течение на нашия живот можем да пожелаем да помагаме и на други хора при трудности и да им дадем щастие, особено когато сме щастливи самите ние. Но като им даваме щастие, много е важно, първо, да не загубим своето щастие и, второ, да увеличим нашите собствени шансове за успех и сполука.
Тази програма, на вид проста за осъществяване, крие наистина едно много сложно управление на енергията.
Следователно нужно е да намерим действеното решение и оперативния израз на процесите, които водят човека към щастието.
1. Да въздействаме върху обкръжението си, без да губим духовното си измерение
Анализът на действията, които извършваме извън нас, за други хора, ни позволява да се връщаме непрекъснато към принципите на собствената си програма и да черпим сили от тях.
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!