05 март, 2009

Даването

Един млад човек, който искал да разбере смисъла на живота , се срещнал със свещеник в манастира в Сцета.
"Цяла година давайте пари на всички, които ви оскърбяват" - казал отецът.
Дванадесет месеца младият човек раздавал пари всеки път, когато го ругали. В края на годината той се върнал в манастира, за да узнае каква трябва да бъде следващата стъпка. "Вървете в глада и ми купете храна" - казал отчето. Щом човекът излязъл, падрето се замаскирал като бедняк и по най-краткия път стигнал до градските врати. Когато се приближил младият човек, отчето започнал да го оскърбява.

"Това е вече прекалено!" - казал човекът на лъжливия бедняк. - Цяла година аз бях длъжен да плащам на всеки, който ме оскърбява, а сега мога да бъда наруган безплатно, без да харча нито цент". Като чул това падрето свалил своята маскировка. "Вие сте готов за следващата стъпка, тъй като се научихте да се смеете в лицето на вашите проблеми" - казал той.
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!