13 март, 2009

Рано или късно ние сигурно ще открием някои неща за себе си, които не ни се нравят. Но след като веднъж установим, че ги има, можем да решаваме какво да ги правим. Дали искаме окончателно да се отърсим от тях, да ги трансформираме или да ги използваме по благоприятни начини?
Често последните два подхода са особено Полезни, тъй като чрез тях се избягва челният сблъсък и по този начин борбата се свежда до минимум. Те също позволяват да прибавим вече преобразените черти към списъка на тези, които ни помагат.
По подобен начин вместо да се борим, за да изличим това, което обикновено наричат отрицателни чувства, можем да се научим да ги използваме в положителна насока. Можем да опишем този принцип ето така: докато удрянето по клавишите на пианото може и да вдига шум, то премахването им не спомага особено за създава¬нето на музика. А принципите на Музиката и Живота според нас не са чак толкова различни.
- Не си ли съгласен, Пух?
- Съгласен с какво? - попита Пух, като отвори очи.
- Музиката и Животът...
- Едно и също... - Каза Пух.
Така си и мислехме. Прочие, вместо да ритаме срещу себе си, в много случаи трябва само да насочим слабостите и неприятните си склонности в друга посока.
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!