27 март, 2009

Щастието ни се състои в умението му да приковем в определен момент вниманието си към това, което е добро, и към това, което е лошо.
Ето така определени хора са винаги любезни и внимателни, а други са намусени, независимо от ситуацията. Това е вид рефлекс.
Не казваме ли, че “ангелите” виждат само доброто, а “демоните” - злото? Впрочем ние си построяваме всеки ден своето щастие или нещастие.
Тогава, дори всичко да върви зле, да вали навън, да не се разбирате с никого, да ви се случва нещо катастрофално, вие можете все пак да си намажете една филия с масло и мед или да нарисувате нещо хубаво... Ето - вие изживявате един хубав момент, защото имате на свое разположение всички елементи, за да отключите някакъв миг щастие по средата на мъката. Също можете да не реагирате и да останете абсолютно неподвижни пред тази ситуация.
Щастието зависи от действията ни и от въображението, защото, ако времето е мрачно и навъсено, винаги можем да разпръснем поне малко облаците за повече светлина. Ако не умеем ние самите, да го направим с други хора.
В затруднение трябва да сме си приготвили предварително няколко изхода. Щастието се укрепва винаги, като се опитваме да си поддържаме едно място с цветенце, с филийка, с приятелство, за да имаме начини да излизаме от нещастието, което да е зад ъгъла
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!