05 февруари, 2009

Златните правила на щастието





Щастието и успеха са винаги около нас , зависи само от начинът, по който приемаш нещата, които ти се случват.
Успешните хора са велики интерпретатори. Хората, които са постигнали величие са развили способност да интерпретират негативни или отслабващи събития като позитивни предизвикателства, които ще им помогнат да израснат и да се изкачат още по-високо по стълбицата на успеха. Няма лоши случки, само такива които ти помагат да се развиеш и закаляват твоя характер, така че да можеш да се извисиш до нови висини. Няма грешки има уроци.
Четенето е идеален начин да си спестиш многогодишен опит като си го набавиш с няколко часа четене. Например повечето биографии рефлектират върху стратегиите и философиите на лидерите и смелите хора. Прочети ги и ги моделирай. Бързото четене ще ти позволи да смелиш голям материал за сравнително малко време.

Запомняй имената на хората и се отнасяй с тях добре. Този навик, заедно с ентусиазма, е една от най – големите тайни на успеха. Всеки човек си има едно бутонче, което крещи : “Имам нужда да се чувствам важен и ценен”.


Бъди нежен като цвете, когато става дума за любезност и силен като буря, когато става дума за принципи. Бъди вежлив и учтив винаги, но не позволявай да ти се качват на главата. Увери се, че винаги се отнасят към теб с респект.

Никога не обсъждай здраве, богатство и проблемите на други хора с някой извън най-близкото ти обкръжение. Бъди много дисциплиниран в това.

Бъди честен, търпелив, дискретен, скромен и великодушен.

Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!