04 февруари, 2009

Свободата е избор

Свободата е избор
Истинската свобода се придобива само отвътре и се постига чрез избавяне от негативните постъпки, чувства и мисли. Колкото по-усърдно работим в тази насока, преобразявайки самите себе си, толкова по-чисти ставаме, толкова по-голяма е степента на придобитата от нас истинска свобода.
А колкото по-голяма е тази степен, толкова по-скоро откриваме, че придобиваме свобода на избора.
Доколкото в нашето съзнание твърдо са се вкоренили старите поведенчески програми, натрапващи цял комплект негативни качества, то в повечето случаи ние като роботи постъпваме по установените навици и принципи и позволяваме да ни управляват. А това вече не е избор, а автоматична функция.

Когато започнем да разбираме какво е това истинска свобода, ще открием, че тя е здраво свързана с - енергийте.
Всичко във Вселената по същността си е енергия, всичко в нас, около нас, всичко, което е свързано с нас – също е енергия. И ние постоянно правим избор с какви енергии да запълваме себе си – позитивни или негативни.
Какво избираме? Ако избираме истинската свобода, то трябва с особено внимание да се отнасяме към подобен избор, за да избираме от множеството мисли и чувства само позитивни, така че всички наши думи, постъпки и излъчваните от нас енергии да носят в себе си положителен заряд.

Колкото повече човека прави избор в полза на истинската свобода и позитивните енергии, толкова по-цялостен става той.
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!