04 февруари, 2009

Нужна е Мъдрост, за да оплодотворим Знанието с Любов и Добро.
Мъдростта е този жизнен сок, който подсигурява със стабилност и равновесие всичко, което се създава от мъдрото трудолюбие на човешката Мисъл.
Когато обикнете така, истински без да се надявате на нищо в замяна , тогава Мъдростта ще върви ръка за ръка със Знанието и Светлината на Просветлението ще озари вашето Сърце.
Думите, които не са подкрепени с дела, не могат да помръднат от мястото им камъни и планини. Да твориш велики дела можеш само ако им се отдадеш без никакви ограничения, условия и уговорки.
Само с упорита работа , съпроводена с намаляване на слабостите на несъвършеното тяло, ние ще можем да стигнем до разбирането за самия себе си, а чрез познаването на самия себе си – и до познаването на Бог.
Научете се да бъдете смирени в Духа и чисти в Сърцето. Бог живее и твори в този, който е способен да пожертва собственото си тленно тяло и лични желания в този, който самоотвержено и смело Му служи, без страх, че ще изгуби всички Илюзии на този свят. А ако Бог живее и твори във вас, нима може да става дума за нищета, нима може да изчезне това, което е безсмъртно? Различавайте положителните и отрицателните сили, да определяте действителната полезност и абсолютната безполезност на нещата.
Така може да излезете от съня на Илюзиите, които въвличат вашето съществувание във водовъртежа на престъпленията, насилието.
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!