20 февруари, 2009

Моменти изграждащи живота

Мъдрият човек знае, че някои моменти в живота се повтарят...
Често пъти се оказва пред същите проблеми и в същите ситуации, в които вече е попадал; и тогава се отчайва, мислейки, че е неспособен да продължи напред, след като за пореден път се е озовал в затруднено положение.
“Но аз вече минах през това!” – обяснява тай на сърцето си.
“Минал си наистина, но не си го преодолял” – отвръща сърцето му.
И тогава Мъдреца разбира, че тези негови преживявания са с една единствена цел: да го научат на неща, които той не иска да възприеме.

Мъдрият човек винаги прави необикновени неща.
Той може да танцува и да работи, да погледне в очите някой непознат и да заговори за любов от пръв поглед, да защити идея, която другите намират за смешна.
Мъдрия не се страхува да си поплаче за отминали страдания или да се зарадва на нови открития. Когато обаче усети, че е ударил часът, изоставя всичко и се впуска в приключението, за което толкова е мечтал. Щом почувства, че силите му са на изчерпване, напуска "битката ", без да се самообвинява, че е извършил необмислена постъпка.
Мъдрият не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.

Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!