16 февруари, 2009

Как да постигнем спокойствие на духа

Много важно е да сме спокойни.За определен брой хора това е много лесно, а други трудно успяват . Необходими са няколко стъпки и много,много вяра в себе си...


Разпределете времето

Основна причина за традиционната порция стрес всеки ден е зле разпределеното време. Опитът показва, че ако направите внимателно графика си за деня, ще свършите няколко пъти повече работа, отколкото ако се втурвате да правите ту едно, ту друго и зарязвате всичко на средата.

Обградете се с приятели

Няма никакъв смисъл да се затваряте в черупката си. Изградете добри отношения със семейството и приятелите си, ако стресовите ситуации са попречили на отношенията ви и във всеки подходящ момент се виждайте с тях.

Сигурността и безпределната обич, която изпитват близките ви към вас ще ви дадат сили да се справите със всякакви предизвикателства.

Пейте


Използвайте текстове, който обичате, правете го с ЛЮБОВ . При пеене автоматично започвате да дишате с корема, онова прословуто коремно дишане, което се препоръчва за справяне със стреса.

Заедно със звука, навън ще излязат и всичките ви негативни мисли.

Изкъпете се

Зарежете всичко и влезте в банята. Оставете се на горещата вода и изпразнете съзнанието си от всичко, което ви тежи. Направете си пълна козметична програма с маска за косата, епилиране, масаж на стъпалата, маска на лицето и т.н.

Като концентрирате вниманието върху себе си, ще се откъснете за момент от проблемите, самочувствието ви ще се подобри и ще имате сили да продължите напред.


Хармония


Намерете баланса между личния живот, семейството и работата. Не е толкова трудно, колкото звучи. Подкрепете организма си с балансирана храна и спорт, за да имате енергията да живеете пълноценно.
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!