23 февруари, 2009

Едно цяло

Когато се доверяваме твърде много на собственния си ум, започваме да подценява мощта на опонента си .
Не трябва да се забравя следното: има моменти, в които по-ефикасна е силата, отколкото стратегията.
Ето защо Човек никога не трябва да подценява грубата сила когато тя е прекалено необуздана, той се оттегля от бойното поле и изчаква врагът му да изразходи енергията си.

Мъдрият Човек - не е равнодушен към несправедливостта.
Знае, че всяко нещо е част от едно цяло и всяко индивидуално действие се отразява на жителите на цялата планета. Ето защо когато стане свидетел на нечие нещастие, той използва светогледа , за да възстанови реда.
Но въпреки че се бори срещу потисничеството, понякога той се опитва да съди потисника. Всеки един ще отговаря за постъпките си пред Бог, затова след като мъдрия Човек изпълни задачата си, не казва нищо.
Ние сме на този свят, за да си помагаме, а не за да се осъждаме един друг.

Мъдрият Човек - никога не проявява малодушие.
Бягството може да бъде чудесно средство за защита, но не бива да бъде използвано, ако страхът е твърде голям. Когато се колебае, той предпочита да приеме поражението и след това да излекува раните си, защото знае, че ако избяга, ще даде на нападателя по-голяма власт, отколкото той заслужава...
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!