25 февруари, 2009

Богат и - / или... / Беден

Много важно е -
1.Да правим, да говорим и да обмисляме всичко, винаги, винаги, винаги ...
2.Да не търсим и виждаме само и единствено действително лошото. И ако сред останалите неща имаше някое лошо, те сигурно щяха да се погрижат всеки да е в състояние да го избегне.

Но как това, което не прави лош човека, може да направи лош живота му?
Всеобщата природа не би направила този пропуск - нито поради незнание, нито знаеща, но неможеща да се предпази или поправи. Нито поради безсилие, нито поради неумение тя би проявила подобна немарливост - да допусне доброто и лошото да се случват еднакво и без разлика както на добрите, така и на лошите хора.

Смъртта и животът, славата и безславието, мъката и удоволствието, богатството и бедността, всичко това се случва еднакво както на добрите, така и на лошите, защото не е нито прекрасно, нито грозно, тоест не е нито добро, нито лошо.

Колко бързо изчезва всичко - виждаме , когато вече е късно и сме го пропуснали ... и самите тела във вселената - и споменът за тях във вечността.
Каква е природата на всичко сетивно и особено на онова, което ни примамва с удоволствие, плаши с мъка или заслепява тщеславието на хората с празната си външност. Колко евтино, презряно, нечисто и изложено на гибел е то в оценката на умствената способност.
Какво представляват хората, чиито мнения и гласове са си спечелили слава?* Какво представлява преходността в нашия свят ?
Ако човек я разгледа сама по себе си и като подложи на анализ понятието, отдели съпровождащите го празни представи, ще достигне до възгледа, че тя не е нищо друго освен дело на природата.
Ако някой се страхува от делото на природата, е дете. Но преходността не е само дело на природата, тя е и нещо полезно за нас .
ВАЖНО Е ДА РАЗБЕРЕМ ПЪЛНОЦЕННО ПРЕХОДНОСТТА И ДА ПРЕМИНЕМ ПРЕЗ ВСЕКИ ЕТАП !
Share/Save/Bookmark

Няма коментари:

Публикуване на коментар

послание

Моята снимка
Не си поставяйте цели спрямо това, което другите хора мислят за важно. Само ти знаеш, кое е най-добро за теб! Не позволявай на Живота да ти се изплъзне, като живееш в миналото или в бъдещето. Живея пълноценно всеки Ден, Направете го и Вие за да бъде пълноценен и вашия Живот!